Stora aktörer inom hemelektronik

Både i Sverige och inom EU finns några stora aktörer som specialiserar sig på hemelektronik. Här följer några exempel.

  • Conrad är en tysk firma som levererar till över 150 länder och som har funnits i Sverige sedan 2005. Conrad är dessutom tillsammans med Media Markt, den mest besökta hemsidan för elektronikfantaster.
  • Elgiganten är en svensk firma som även säljer vitvaror och det finns över 160 varuhus i hela landet. Elgiganten finns även i de andra nordiska länderna som Norge, Åland, Danmark och Finland. På Island och Grönland kan du också finna varuhuset men då under andra namn som Elko och Pissifik. Elgiganten är Sveriges ledande hemelektronikvaruhus.
  • Media Markt är ännu en tysk aktör som säljer mängder med hemelektronik och dessutom till ganska billiga priser. De finns i 15 länder i Europa och har 800 butiker. Media Markt räknas som det största europeiska hemelektronikföretaget och är mycket populärt även i Sverige.
  • Kjell & Co är en svensk hemelektronikföretag som har satt sin egen lilla prägel på sina prylar då de ger kunden ett mervärde i och med att de alltid har extra kunnig personal på plats. man lär sig därför också hur elektroniken fungerar.