Hur fungerar elektroniken i elbilar?

Elektronikens

Har du funderat på att köpa en elbil, men vill veta mer om hur bilen fungerar innan du gör ditt val? Idag är elbilen minst sagt mycket populär och allt fler väljer bort fossildrivna bilar mot laddningsbara. År 2030 ska det dessutom vara förbjudet enligt lag att tillverka och producera nya fossildrivna fordon. Därför kan det vara en god idé att börja leta efter dina nya elbil nu.

Men vad ska man tänka på när man köper begagnad elbil? Vi rekommenderar att du alltid utgår från dina behov när du ska köpa en elbil och att du väljer en som passar dig och din livsstil. På Holmgrens Bil kan du hitta moderna och högkvalitativa elbilar och laddhybrider för familjen, företaget eller för hundägaren som behöver mycket utrymme.

Elbilsbatteri – källan till kraften

En elbil drivs med hjälp av ett batteri och därför släpper bilen inte ut några farliga kemikalier. Bilen använder sig således av kraften från batteriet för att drivas framåt. Beroende på vilken modell och tillverkare det är som ligger bakom modellen kan styrkan i batteriet variera väldigt mycket. Däremot är det standard för alla elbilar i Europa att laddas med ett Typ 2-uttag i laddboxen. Du väljer själv om du vill installera en privat laddbox eller om du vill ladda vid offentliga laddstationer på vägarna.

För ladda bilen behöver du trots allt göra. Oftast tar en laddning 4-6 timmar, men du kan också snabbladda om du måste iväg fort. När du har laddat upp batteriet till full effekt igen kan du uppnå maximal räckvidd för din bil.