Vad blir nästa steg inom elektroniken?

Visst har utvecklingen tagit ett gigantiskt kliv framåt men den som tror att det är slut snart, har misstagit sig. Det räcker nämligen inte att kunna styra sina apparater via sin mobiltelefon via en app utan nu kan man snart ta steget fullt ut och ha ett chip inmonterat som en tatuering på huden för att även kontrollera sin mobiltelefon. Och inte bara din mobiltelefon utan även dina andra elektroniska apparater. För tänk om du skulle tappa bort din telefon? Ve och fasa!

Tatuera dig och påverka dina prylar
Nu kan du byta filmrulle eller sätta på en kopp kaffe genom ett lätt tryck på armen som syns med hjälp av en tatuering för att hålla reda på chipets plats. På det amerikanska universitetet MIT har man nu gjort detta möjligt och detta fenomen kallas bärbar teknik. Det består av en tatuering som placeras på huden och som är mycket känslig för beröring samtidigt som det är elektriskt ledande. Denna gulddesignade tatuering kallas för DuoSkin och fungerar på samma sätt som vilken app som helst. Den ser ut ungefär som ett tunt armband och kan lika gärna tas för ett smycke som för en tatuering. Det roliga med denna tatuering är att den kan tvättas bort precis som de ditklistrade tatueringarna man använde som barn. När man sedan vill ha en ny, köper man den bara tills den tvättas bort igen. Oroa dig inte! Den finns i flera modeller och design så om du skulle tycka att den ena inte passar din smak, finns det flera att välja mellan.

Tågbiljetten under huden
Vill man inte riskera att tappa bort tågbiljetten kan man enkelt montera ett chip under huden som kan laddas med färdhandlingar. Den monteras in på handen och är utvecklat av SJ. Än så länge kanske det inte har så otroligt många användare, med tanke på att SJ har fått utstå en hel del kritik med inställda tåg och förseningar med åren, men kanske apar Swebus och SL efter snart. SL har nämligen också haft idén men nu blev alltså SJ först ut. Tågvärdarna läser av biljetterna genom att man håller upp handen så nu behöver du inte oroa dig längre om du råkat glömma din biljett hemma på byrån. Det man inte har i huvudet får man ha i benen, eller handen rättare sagt.