Vad är elektronik?

Elektronikens

Elektroniken är något som har utvecklats extremt mycket de senaste åren. Frågar man en äldre person i Sverige så anser hen troligen att elektronik är något som drivs på el. De relaterar troligen också detta till olika typer av elbolag som exempelvis Fortum el då man någon gång tecknat elavtal. Men i själva verket är elektronik så mycket mer och det är något som är en del av vardagen. Således kommer denna artikel gå igenom vad elektronik är och hur det påverkar människor dagligen.

Hur används elektronik idag?

Utan att tänka på det så används elektroniken ständigt och varje dag. Exempelvis när man vaknar på morgonen så är det mobilen som ringer, då folk sällan använder väckarklockor längre. Ofta när man vaknar så ligger man även och kollar på mobilen innan man går upp från sängen. Därefter sätter sig många också vid TV:n och äter frukost där medan olika typer av nyhetsprogram sänds. På så sätt så används elektronik nästan hela morgonen för alla svenskar.

Hur kommer elektroniken användas i framtiden?

Människors beroende av elektronik och teknik kommer med stor sannolikhet att fortsätta i framtiden. Således kommer stater och regeringar behöva hitta nya sätt att ta fram billig el. En del anser att kärnkraftverk är rätt väg att gå, medan andra önskar mer förnybar energi som exempelvis vindkraft och solkraft.