Få detaljkoll på din elkonsumtion med Tibber

Elektronikens

Vilket är Sveriges modernaste elbolag? Jag är varken expert på elbolag eller elavtal men jag tycker att det finns goda skäl för att det kan vara Tibber. Det här är skälen:

  • Säljer endast miljövänlig el
  • Har utvecklat en app som ger dig detaljkoll på elkonsumtionen
  • Har generellt sett låga elpriser

Miljövänlig el

Att endast erbjuda miljövänlig el borde vara en självklarhet för alla elbolag, men det är det tyvärr inte. Det är inte alls ovanligt att svenska elbolag ibland köper in el som producerats exempelvis med kolkraft – och det är, som du förstås känner till, långt ifrån något miljövänligt alternativ. På Tibbers hemsida som du hittar på Tibber.com/se/ kan du läsa mer om hur deras el produceras. Om du fortsätter att läsa här kommer du att se att en del av elen Tibber säljer produceras av en del av deras kunder.

Mängder av information

Men det mest moderna med Tibber är förmodligen all den information de ger sina kunder tillgång till via deras app. Det fina med Tibbers app är att du kan koppla upp den till specifika delar av ditt hem. Du kan på så sätt se vilka apparater eller rum i hemmet som förbrukar mest el. Med så pass detaljerade kunskaper i bagaget blir det förstås enklare att minska din elförbrukning. Inte minst får du ju då tydligt, svart på vitt, veta vilken elektronik du bör byta ut till mer energisnåla varianter. De som blir kunder sänker tydligen sin elförbrukning med i genomsnitt 9.3 procent. Det är förstås kanon både för miljön och din egen plånbok. Det är aldrig fel när egennyttan sammanfaller på ett perfekt sätt med allmännyttan.

Låga priser genom smarta metoder

Att erbjuda låga priser är kanske inte “modernt” per se, men så är det ju för att det aldrig legat annat än rätt i tiden att ha låga priser. Med hjälp av Tibbers app kan du enkelt skifta mellan exempelvis rörliga och fasta elpriser. Den metod Tibber använder sig av för att kunna erbjuda så låga elpriser som möjligt går bland annat ut på att ditt hem värms upp under de tider på dygnet då elen är som billigast.

Har du solpaneler?

Om du har installerat solpaneler på taket är de ett utmärkt komplement till ett elavtal från Tibber. Får du ett el-överskott från solpanelerna kan du nämligen sälja vidare den elen till andra Tibber-kunder. Under 2019 var det fler än 2000 av Tibbers kunder som sålde vidare överskottsel.