Spara på elen och spara pengar

Elektronikens

Elkostnader är för många hushåll en stor utgift, särskilt om uppvärmningen sker med elektricitet. Även hushållsel kan kosta en del, då mängder av elektronisk utrustning slukar el och kostnaderna kan verkligen skena iväg. Här kommer några tips på hur man kan tjäna några slantar på att hushålla med elen.

Små ändringar stora resultat

Tvärt om vad många tror, kan riktigt små förändringar leda till väldigt stort resultat på elnotan varje månad. Många bäckar små leder som bekant till en stor flod. Genom att inte låta laddare sitta kvar i vägguttagen går det att spara en del ström. Man kan exempelvis känna hur varma de är, och värmen är således ström som går förlorad. Även att stänga av alla maskiner som står i stand-by läge och inte låta teveapparater stå när ingen tittar lämnar en del ström kvar oförbrukad. En annan åtgärd är att se över sin elleverantör, och se efter om det finns bättre erbjudanden. Man kan med fördel besöka https://www.greenely.se/ som har specialiserat sig just på att reducera elräkningar hos hushåll. Sammantaget kan alla dessa små åtgärder, ge ett par hundralappar extra varje år. Detta kan tyckas väldigt lite, men det är frågan om helt onödiga utgifter. Gör man sedan några större ändringar, kan det även märkas varje månad, exempelvis om man har uppvärmning som sker med el. Att täta alla lister runt fönster och springor runt dörrar, är nog det enklaste och billigaste man kan göra för att få ned kostnaderna. Ett annat förslag är att inte alltid ha på golvvärme, samt att minska den allmänna värmen, åtminstone i de rum som sällan används. Den som vill göra ännu större åtgärder bör titta på att helt gå över till solpaneler, eller se över husets isoleringar.

Fördelar med solpaneler

Den som vill producera sin egen el borde titta närmare på solpaneler. Tvärtom vad många tror fungerar dessa även dagar som är mulna, bara det är dagsljus utomhus. Satsar man på solpaneler kommer de att betala tillbaka sig själva efter mellan femton till tjugo års användning. Därefter blir det alltså en ren förtjänst, och överbliven el kan säljas till elnätet. Utvecklingen av solpaneler går hela tiden framåt, och därför blir de allt mer populära.