Nyheter inom elektronik

Elektronikens

Framtiden är här, AI är på allas läppar. Inom elektronik finns det massor av prylar som vilar just på AI-tekniken och med den så kommer massor av nyheter under år 2019. Bland annat kommer gissningsvis att Google home bli något som dyker upp i var och vartannat hem runt om i Sverige och i världen.

Bekvämt och lyxigt med Google home

Kanske har du hört talats om Google home eller så har du det inte. Allting utvecklat snabbt inom elektroniken och med AI känns det som om att det går än snabbare framåt än vad det gjort innan. Google home är en pryl som förmodligen kommer att utvecklas mer och mer i framtiden och den kommer gissningsvis att bli lika vanlig att ha hemma som en tv eller kaffebryggare. Själva AI-tekniken kommer nog också ses mer i framtiden i olika sammanhang. En gissning är att AI kommer bli en stor del av tekniken i bilar såsom Hyundai, i tv-apparater och i mobiltelefoner med mera.

Google home idag

Google home kallas beskrivs som en typ högtalare och som en typ assistent att ha i hemmet. Det ska vara en assistent som ska underlätta i vardagen och hemmiljön. Det är alltså en högtalare som man kan prata med och uppmana att utföra olika saker. Man kan exempelvis be att apparaten ringer upp en vän, sätter på en speciell låt, läser upp väderprognosen för dagen eller läser dagens nyheter. Numera kan apparaten till och med förstå svenska och andra språk till skillnad till för bara ett tag sedan då den enbart förstod engelska. På Google home kan man använda både iOS och Android.

Vanligtvis brukar man ställa sin Google home apparat i vardagsrummet eller köket då det oftast är där men befinner sig mesta delen av den vakna tiden i hemmet. Nu finns det dock en variant på Google home som kallas för Google home mini. Mini-varianten kan man ha i andra rum i hemmet om man så önskar.

Denna lilla apparat har en snygg design och brukar smälta in bra i rummet där den placeras. Den är också enkelt att gömma undan för den som inte vill att den ska vara synlig i hemmiljön.

Du behöver inte känna dig avlyssnad

Om man har en Google home hemma finns det risk att man kan känna sig avlyssnad dygnet runt. Dock är detta inget man behöver oroa sig över eftersom att apparaten bara lyssnar på kommandon. Man måste nämligen säga något i stil med “hej Google” eller “ok Google” för att apparaten ska aktiveras och lyssna på ens uppmaningar. När man pratar med sina familjemedlemmar eller gäster hemma behöver man alltså inte oroa sig över att Google får veta allt man säger.